Chronische zorg

Onze praktijkverpleegkundigen begeleiden mensen met suikerziekte, longproblemen en hart- of vaatziekten.

En mensen die hierop een verhoogd risico hebben. Ook begeleiden ze mensen die willen stoppen met roken. En ze bezoeken kwetsbare ouderen, zodat zij langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Ze werken nauw samen met de huisartsen.

Heeft u chronische zorg nodig? Maak dan een afspraak via onze assistente: 0346 – 56 12 08.

Suikerziekte: diabetes mellitus

De praktijkverpleegkundige behandelt samen met de huisarts en de praktijkassistente mensen met diabetes mellitus (suikerziekte). Mensen met suikerziekte zien de praktijkverpleegkundige in principe elke 4 maanden. Kijk ook eens bij de site van de patiëntenvereniging voor mensen met suikerziekte: www.dvn.nl

De zorg voor mensen met diabetes gaat volgens een landelijk protocol. Gebleken is dat patiënten met deze aanpak beter af zijn. We zijn aangesloten bij een zorggroep, Zorg NU. In deze zorggroep is aandacht voor kwaliteit van zorg. En we werken hierin samen met diëtisten, podotherapeuten en Saltro. Ook maken we samen afspraken met de zorgverzekeraars.

Astma / COPD

De praktijkverpleegkundige houdt spreekuur voor patiënten met deze longaandoeningen. Door middel van regelmatige controles, inclusief longfunctieonderzoek in onze praktijk, werken we aan een zo optimaal mogelijke gezondheidstoestand van mensen met deze longaandoeningen.

Ook deze zorg voeren we volgens een landelijk protocol uit. Ook in regionaal verband letten we op de kwaliteit van deze zorg; in samenwerking met longfysiotherapeuten en eventueel een diëtiste.

Hart- of vaatziekten

De praktijkverpleegkundige houdt spreekuur voor mensen met een verhoogd risico op het krijgen van hart- of vaatziekten. Bijvoorbeeld mensen met hoge bloeddruk, een te hoog cholesterol of mensen die roken. Zij begeleidt ook patiënten die een hartinfarct of een herseninfarct hebben gehad om risicofactoren terug te dringen. Zij werkt nauw samen met de huisartsen, de diëtiste en eventueel met een fysiotherapeut.

Ouderenzorg

De praktijkverpleegkundigen bezoeken regelmatig oudere patiënten, met name ouderen die kwetsbaar zijn. Ze stellen vragen, brengen problemen in kaart en begeleiden de kwetsbare ouderen. De praktijkverpleegkundige overlegt met de huisarts en indien nodig met de thuiszorg, dementie consulente, specialist ouderenzorg en fysiotherapeut of ergotherapeut. Het doel is dat ouderen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

Laatste Nieuws

Actueel

praktijkovername-maarssen

Over de praktijkovername

Vol trots en dankbaarheid hebben dokter Oosterhof en Vernooij huisartsenpraktijk Bleeker en de Ruiter overgenomen. De nieuwe praktijk gaat Oosterhof & Vernooij heten en het